29 فروردین 1394 - 13:44 شناسه خبر: 2571 نسخه چاپی

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی البرز :

سموم کشاورزی باکیفیت بالا وارد کشور می‌شود

سموم کشاورزی باکیفیت بالا وارد کشور می‌شود مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی البرز :
حضور مافیای واردات در این بخش ملموس است و با لغو تحریم‌ها با ایجاد بازار رقابتی برای سایر کشورها سموم کشاورزی باکیفیت و قیمت مناسب وارد کشور می&z ...

حضور مافیای واردات در این بخش ملموس است و با لغو تحریم‌ها با ایجاد بازار رقابتی برای سایر کشورها سموم کشاورزی باکیفیت و قیمت مناسب وارد کشور می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان البرز امروز  با اعلام اینکه با نظارت بر ثبت سموم تلاش شده است که سموم کم‌خطر و با دوره کارنس کوتاه‌تر جایگزین سموم پرخطر شوند، گفت: در تلاش هستیم روش‌های غیرشیمیایی و استفاده از قارچ‌ها و صابون را جایگزین سموم برای کنترل آفات کنیم که دوره کارنس نیز ندارند.

علی حیدری با اشاره به فعالیت کلینیک‌های گیاه‌پزشکی در سطح استان افزود: کارشناسان کلینیک‌های گیاه‌پزشکی در تمامی مراحل کاشت تا برداشت بر فرآیند تولید نظارت دارند و با آموزش به کشاورزان و باغداران سعی بر گسترش روش‌های غیرشیمیایی و کاهش بی‌رویه مصرف سموم دارند.

وی با اشاره به اینکه فاصله بین آخرین سم‌پاشی تا برداشت باید سه روز باشد، خاطرنشان کرد: برای این منظور با نظارت گروه‌های شبکه مراقبت سموم با دوره کارنس 14 روز حذف شده و نظارت بیشتری روی محصولاتی که جنبه تازه‌خوری دارند، انجام می‌گیرد تا خطر کمتری برای مصرف‌کننده داشته باشد.

حیدری از همکاری وزارت جهاد کشاورزی استان با سازمان تعزیرات حکومتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جهت تدوین شیوه‌نامه نظارتی برای برخورد با توزیع‌کنندگان غیرقانونی سم خبر داد و تصریح کرد: برابر با قانون با متخلفان برخورد خواهد شد و تمامی توزیع‌کنندگان باید مجوز کار داشته باشند.

وی ادامه داد: با نظارت سازمان حفظ نباتات باید تمامی سموم به واحدهای دارای مجوز فرستاده شوند و روی ورود سم به استان‌ها نظارت جدی‌تر صورت گیرد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اینکه در فرآیند توزیع سم تا خرید آن توسط کشاورز یک حلقه مفقوده وجود دارد، یادآور شد: در حال حاضر کشاورز مستقیماً به سم‌فروشی مراجعه می‌کند، در حالی که باید با تغییر این روند کشاورز با در دست داشتن نسخه به کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه کند و در صورت رفع نشدن مشکلش با روش‌های غیرشیمیایی که توسط کارشناسان کلینیک پیشنهاد می‌شود، به خرید سم بپردازد.

حیدری، سازمان حفظ نباتات و مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی را متولی تأمین و نظارت بر مصرف سم دانست و تأکید کرد: حضور مافیای واردات در این بخش نیز ملموس است، در حالی که نیازی به واردات سموم بی‌کیفیت خارجی نداریم.

وی در پایان با اشاره به تلاش‌های ثمربخش سازمان حفظ نباتات در بالا بردن کیفیت سموم داخلی در دوره تحریم‌ها اظهار داشت: با برداشته شدن تحریم‌ها و محدودیت‌ها در واردات، بازار رقابت برای سایر کشورها ایجاد می‌کنیم و می‌توانیم سم باکیفیت و قیمت مناسب وارد کنیم.

 

منبع: ایانا